כוסמיות - תחליף מושלם ללחם

כוסמיות – התחליף המושלם ללחם

:

לפני כמה שנים עברתי לתזונה ללא גלוטן, וחיפשתי נחמה.

לחם הכוסמת שאפיתי היה נפלא ובכל זאת חיפשתי משהו שיהיה יאפילו יותר קל להכנה, ויותר פרקטי לשימוש.

וכך נולדו לי: הכוסמיות!

מאפה כוסמת ירוקה רך טעים ומזין, גמיש אך גם חזק, שאפשר להכין ממנו פרוסות, כריכים, או סתם לאכול ככה. כל פרוסה היא גם ככה כמעט ארוחה בפני עצמה. זו היתה החלופה המנחמת נטולת הגלוטן המושלמת שלי ללחם. והיא תמיד מצליחה – לא משנה עם אילו הפתעות אני מכינה אותה.

האמת, זה לא תחליף ללחם, לחם לא יצא כל כך מוצלח!

ללא גלוטן, טבעוני, ללא עמילן, מלא במינרלים וטעם . קבלו אותה:

רכיבים לתבנית ענקית:

2 כוסות כוסמת ירוקה – להשרות בערך שעתיים לשטוף ולסנן

2 כוסות מים

שקית אבקת אפיה

ככוס של הפתעות לגיוון (לא חובה): קוביות בטטה טריה, עגבניות מיובשות, קוביות סלק טריות, עגבניה טריה קצוצה ובזיליקום

מה עושה:

טוחנת את כל הרכיבים יחד לבלילה חלקה. אם בא לך להרגיש צ'אנקים שובבים של תוספות שתכניסי אז אל תטחני אותן עם הבלילה. אני מציעה להתנסות ולגלות מה הקטע שלך.

אופה בחום 180-200 מעלות עד שהמאפה תופח וטיפה נסדק (מן קטע כזה של כוסמת). לא לחכות להשחמה.

מוציאה את המאפה עם נייר האפייה לקירור על רשת.

כשקר חותכת לריבועים בגודל האהוב ומקלפת מהנייר.

מאחסנת בקופסת זכוכית אטומה במקרר או במקפיא.

הן טעימות ככה לבד, ממש, וכמובן ישמחו לקבל הר של ממרח טעים ובריא מעליהן.

אני אוהבת לקשט עם קצת שומשום, לפעמים פרג, מה שיש במקרה במקרר
כשהמאפה מתקרר אני חותכת אותו לריבועים בגודל שמתאים לאחיזה נוחה בכף היד
אני אוהבת לתת לריבועים להתאוור על רשת. זה לא חובה אבל כדאי כדי שהם לא "יזיעו" אחד על השני
הכוסמית היא מעיין פרוסה רכה וגמישה, אך חזקה, נפלאה כבסיס לממרחים, כריכים, וגם ככה בלי כלום היא ארוחה בפני עצמה

אהבת? שתפי!

דילוג לתוכן