כוסמיות פסיכדליות

כוסמיות פסיכדליות

תמיד יש מקום לקצת פסיכדליה, כי גם ככה המציאות עולה על כל דמיון:

הכוסמיות המפורסמות שלי – מאפה כוסמת רך טעים ומזין, החלופה המנחמת נטולת הגלוטן המושלמת שלי ללחם – קיבלו טוויסט פסיכדלי ברגע של יצירתיות מתפרצת. האמת, זה לא תחליף ללחם, לחם לא יצא כל כך מוצלח!

ללא גלוטן, טבעוני, ללא עמילן, מלא במינרלים וטעם (והפעם – גם צבע!)

רכיבים לתבנית ענקית:

2 כוסות כוסמת ירוקה – להשרות בערך שעתיים לשטוף ולסנן

2 כוסות מים

שקית אבקת אפיה

לטחון יחד ליצירה בלילה חלקה. לחלק לשני קנקנים

לבלילה הסגולה: סלק בינוני ותפוח

לבלילה הירוקה: עלים ירוקים מכל הסוגים שיש (כאן: פטרוזיליה, משהו שנראה כמו תרד), חופן אצות אולווה (שטופות), עגבניה וקצת שמרי בירה

מה עושה:

טוחנת לתוך כל בלילה את התוספות הצבעוניות, ומוזגת ביצירתיות על תבנית מרופדת נייר אפייה אקולוגי מעט משומן (חשוב לשמן!)

אופה בחום 180-200 מעלות עד שהמאפה תופח וטיפה נסדק (מן קטע כזה של כוסמת). לא לחכות להשחמה.

מוציאה את המאפה עם נייר האפייה לקירור על רשת.

כשקר חותכת לריבועים בגודל האהוב ומקלפת מהנייר.

מאחסנת בקופסת זכוכית אטומה במקרר או במקפיא.

הן טעימות ככה לבד, ממש, וכמובן ישמחו לקבל הר של ממרח טעים ובריא מעליהן.

זירת הפשע האומנותית…
ליצירת טבעות הזלפתי עיגול, ולמרכזו הזלפתי את הבלילה בצבע האחר. אחר כך עברתי עם קיסם כדי למרוח קלות את הצבעים
המאפה המוכן נסדק באפייה. קטע כזה של כוסמת.
כדאי לחכות לקירור מוחלט לפני שחותכות לריבועים. הסכין לא תידבק, ויהיה קל יותר להפריד את המאפה מנייר האפייה
יצירת מופת

אהבת? שתפי!

דילוג לתוכן